Reikės:
200 g džiovintų slyvų;
5 v. š. brendžio;
150 g juodojo šokolado;
2 didelių kiaušinių + 3 kiaušinio baltymų;
150 g cukraus;
100 g sviesto;
180 g maltų migdolų;
3 v. š. kakavos kepiniams;
2 v. š. miltų;
žiupsnelio druskos;
cukraus pudros pabarstymui.
Gaminame
* Slyvas nuplikome verdančiu vandeniu, šiek tiek pamirkome, tada nusausiname ir užpilame brendžiu. Paliekame 1-3 valandas pastovėti.
* Šokoladą ištirpiname virš karštų garų.
* Du kiaušinius išplakame su cukrumi, įsukame kambario temperatūros sviestą ir pravėsusį tirpintą šokoladą. Į gautą masę įmaišome maltus migdolus, kakavą, miltus, žiupsnelį druskos.
* Išplakame likusius baltymus iki standžių putų. Įmaišome į tešlą.
* Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus suberiame ir šiek tiek giliau įspaudžiame slyvas. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių, kepame 30 minučių. Tada temperatūrą padidiname iki 180 laipsnių ir toliau kepame apie 20-25 minutes.
* Iškeptą pyragą apibarstome cukraus pudra.
Skanaus, Gabrielė