Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Reikės:

mėgstamo faršo – 500 g

jaunos cukinijos (300-400 g)

1 svogūno

3 česnako skiltelių

krapų pundelio

druskos

maltų juodųjų pipirų


Shutterstock nuotr.


Kaip gaminti


* Pradėsime nuo cukinijos: ją reikia sutarkuoti vidutinio stambumo (burokine) tarke. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės, išimti sėklyčių – bendroje masėje jų nesijaus. Jei cukinija – jau kiek pastovėjusi, odelę nulupkite, pašalinkite sėklytes. Tarkių nuspausti nereikia – būtent dėl to kepsniukai bus tokie sultingi.

* Smulkiai supjaustykite svogūną, krapus, sutraiškykite ar susmulkinkite česnaką. Į indą sudėkite faršą, cukiniją, svogūną, česnaką ir krapus.

* Įberkite apie pusę arbatinio šaukštelio druskos ir ketvirtį šaukštelio pipirų. Gerai viską išmaišykite – kad faršas ir cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tada kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir tvirti. Jei faršas minkštokas, įmuškite kiaušinį.

* Paruoškite kepimo skardą – išklokite folija ar tiesiog patepkite sviestu. Drėgnomis rankomis formuokite kepsniukus ir dėkite į skardą.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Neperkepinkite - kad iš kotletų nedingtų visos sultys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis