4 porcijos
Duonai reikės:
250 ml drungno vandens
7 g sausų (arba 20 g šlapių) mielių
400 g speltų miltų
1 šaukšto cukraus
2 šaukštelių druskos
200 g lazdynų riešutų (arba migdolų)
100 g kedrinių pinijų (arba saulėgrąžų)
Gaminame
* Vandenyje išmaišykite mieles, tada suberkite druską, cukrų, maišykite, kol šie ištirps, galiausiai įmaišykite miltus. Rankomis minkykite tešlą, kol nebelips prie delnų. Pabarstykite ją miltais, įdėkite į dubenį, uždenkite drobele ir palikite kilti, iki tūris padvigubės (apie 1 val.).
* Tada tešlą dar sykį suminkykite, įmaišykite riešutus, padėkite į kepimo formą ir palikite kilti – 1 val. Kepkite 220 °C orkaitėje 25–30 min.