Drėgnas, ne per saldus burnoje tirpstantis obuolių pyragas

Pyragas labai patiks tiems, kurie visada skundžiasi, kad obuolių pyraguose per mažai obuolių. Drėgnas, ne per saldus, tirpstantis burnoje. Lengvai paruošiamas ir nebrangus.

Jei norite aukštesnio pyrago, rinkitės 20 cm skersmens kepimo formą arba naudokite dvigubą kiekį produktų. Maniškė tortinė, kurią naudojau, buvo 24 cm skersmens, pyragas gavosi gana plonas.


Mano pupdelis = 236ML


Reikės:


3/4 puodelio miltų;

3/4 a. š. kepimo miltelių;

žiupsnelio druskos;

4 didelių obuolių (aš naudojau alyvinius ir Jonagold);

2 didelių kiaušinių;

3/4 puodelio cukraus;

3 v. š. tamsaus romo;

1/2 a. š. natūralios vanilės ekstrakto;

8 v. š. sviesto + kepimo formai patepti.


Asmeninis albumas


Gaminame


* Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, o dugną ir kraštus gausiai ištepame sviestu.

* 8 šaukštus sviesto ištirpiname ir paliekame pravėsti.

* Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.

* Obuolius nulupame, supjaustome nestoromis riekelėmis ir perpjauname jas pusiau, kad gautume maždaug 2 cm skersmens gabalėlius.

* Vidutinio dydžio dubenyje plakame kiaušinius, kol suputoja. Suberiame cukrų ir dar plakame apie minutę. Įmaišome romą ir vanilę. Į gautą masę supilame pusę miltų mišinio, paplakame ir įmaišome pusę sviesto, tada vėl miltų ir vėl sviesto.


Asmeninis albumas


* Į tešlą įmaišome obuolius. Viską supilame į paruoštą kepimo formą.

* Kepame apie valandą.

* Prieš patiekiant leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros.


Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis