Garstyčių ir citrinų padaže troškinti vištienos ketvirčiai

Sotūs ir skanūs pietūs.

Reikės:

4 vnt. vištienos ketvirčių (apie 1.6 kg);
50 ml alyvuogių aliejaus;
40 g sviesto;
4 vnt. česnako skiltelių (grūstas);
100 ml vištienos sultinio;
100 g grietinėlės;
40 g Dižono garstyčių;
200 ml baltojo vyno (!!!);
2 šaukštai smulkinto šalavijo;
1 citrinos sulčių.

Bulvėms su žolelėmis reikėms:

800 g bulvių (parinkite panašaus dydžio bulvės);
40 g sviestas;
2 šaukštai smulkintų petržolių;
1 šaukštas smulkintų čiobrelių.

Gaminame:

* Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

* Dideliame puode (kuris turi būti tinkamas kepimui orkaitėje) ištirpiname sviestą ir aliejų. Dedame ketvirčius odele žemyn ir apkepame ~ 5 - 6 min.

* Suberiame česnaką ir supilame vyną. Šiek tiek pakaitiname.

* Tada puodą "pašauname" į orkaitę ir troškiname, kol mėsa bus tinkama valgyti. Troškinimo laikas labai priklauso nuo ketvirčių dydžio. Jei mažesni, užtenka ir 15 min.

* Kol troškinasi, pagaminame padažiuką. Sumaišome grietinėlę ir garstyčias. Kaitiname ant vidutinio karščio maišant tol, kol skysčio sumažėja trečdaliu (6-8 min.). Supilame citrinos sultis, smulkintą šalaviją. Galime pagardinti citrinos žievele.

* Ištraukiame mėsą iš orkaitės ir užpilame padažu. Išmaišome ir sandariai uždengiame. Paliekame šiltai, mėsytei ir padažui "netrukdome susidraugauti".

* Išverdame bulvytes. Gerai nusausiname. Sviestą ištriname su žolelėmis ir sumaišome su bulvėmis.

* Bulves galima patiekti ir atsirai, bet galima ir sumaišant su mėsa.

* Ir skonis, ir kvapas tobulas!

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis