8 porcijos
Reikės:
350 g kubeliais supjaustytų moliūgų be žievės
180 g alyvuogių aliejaus (Extra Virgin)
150 g miltų
100 g maltų migdolų
pusės šaukštelio tarkuotų muskatų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukšto plonai nutarkuotos apelsinų žievelės
3 kiaušinių
180 g rudojo cukraus
200 g sugrūstų pistacijų
žiupsnio jūros druskos
4 šaukštų abrikosų džemo
Gaminame
* Į dubenį sudėkite supjaustytus moliūgus, supilkite aliejų ir sutrinkite iki tyrės. Įmaišykite miltus, migdolus, muskatus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, apelsinų žievelę.
* Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų, įmaišykite į moliūgų masę, įberkite pusę pistacijų. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 1 val.
* Į dubenėlį sudėkite abrikosų džemą, įpilkite du šaukštus vandens, pakaitinkite. Šiuo džemu apliekite arba aptepkite iškeptą ir atvėsusį kepinį, jį dar apiberkite likusiomis pistacijomis.