Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Tiems, kas nežino, kas per matavimo vienetas PUODELIS, – tai yra 236 mililitrai. Naudojausi receptu anglų kalba, kur viskas buvo matuojama būtent taip. Atsiprašau, kad patingėjau jums išversti (susverti, pamatuoti) ir viską surašyti priimtinesniais matavimo vienetais.

Reikės:

1 kiaušinio
2/3 puodelio cukraus
1/2 puodelio augalinio aliejaus
3/4 puodelio kefyro
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 ir 2/3 miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. kepimo sodos
1 puodelio susmulkintų persiko kubelių
1/4 susmulkintų graikinių riešutų (aš naudojau daugiau)

Papildomai:

11 plonų persiko skiltelių
1 a.š. malto cinamono
2 a.š. rudojo cukraus
Cukraus pudros papuošti prieš patiekiant

Gaminame

* Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių, kepimo popieriumi išklojame duonelės kepimo skardelę.

* Dideliame dubenyje suplakame kiaušinį, cukrų, aliejų, kefyrą ir vanilę. Miltus sumaišome su kepimo soda ir kepimo milteliais. Sausą mišinį suplakame su šlapia mase, kurią pasiruošėme prieš tai. Įsukame riešutus ir persikų kubelius. Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo formelę. Ant viršaus išdėliojame persikų skilteles.

* Cinamoną sumaišome su ruduoju cukrumi ir apibarstome tešlos viršų. Pašauname į įkaitintą orkaitę.

* Kepame apie valandą, į pabaigą tešlą patikrindami mediniu pagaliuku (kol neapsivels tešla). Iškepusią duonelę vėsiname kepimo formoje, iš jos išimame tik po 10-15 minučių.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis