Ingredientai:
Vištienos filė (arba vištienos krūtinėlė) – 2 vnt.;
Sviestas – 50-60 g;
Kiaušinis – 1-2 vnt.;
Džiūvėsėliai;
Druska, malti juodieji pipirai;
Saulėgražų aliejus kepimui.
Gaminame
* Vištienos filė išmušame per maistinę plėvelę, kad būtų gana plona, bet nesuplyšusi. Pabarstome druska, pipirais.
* Ant išmuštos vištienos filė dedame kubelį sviesto (apie 25-30 g), apvyniojame jį vištienos filė ir suformuojame pailgą kotletą, kurį merkiame į plaktą kiaušinį ir gerai apvoliojame džiūvėsėliuose (galima tai daryti du kartus, vėl merkti į kiaušinį ir apvolioti džiūvėsėliuose).
* Kijevo kotletai kepami įkaitintame aliejuje apie 10-15 minučių. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus neiškepęs. Tai galima patikrinti įmetant į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu bulvė greitai neparuduos, o keps tolygiai, galite į puodą dėti kijevo kotletus.
* Yra dar vienas būdas iškepti skanius kijevo kotletus. Gaminant šiuo būdu sunaudojama mažiau aliejaus. Pirmiausia kijevo kotletai apkepinami keptuvėje, dedami į skardą ir šaunami į įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.
* Kijevo kotletai patiekiami su šviežiomis daržovėmis ar daržovių salotomis. Skanaus!