Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Šiam apkepui geriausia naudoti tortellini virtinius. Mozzarella su parmezanu čia puikiai tinka, tačiau jeigu turėte tik paprasto, fermentinio lietuviško sūrio – irgi galite pabandyti išsikepti. Tinka tik pomidorų padažas arba natūralūs pomidorai.

Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 4

Reikia:

• 250 g tortellini koldūnų
• 4 šaukštų pomidorų tyrės
• poros saujų šviežių špinatų lapų
• 1-2 burbuliukų mozzarellos
• šviežiai sutarkuoto parmezano
• druskos ir pipirų
• alyvų aliejaus

tastyart.lt nuotr.

Gaminame

* Naudojant šaldytus koldūnus, atitirpinti juos kambario temperatūroje. Sudėti į specialų indą (kurį galima dėti į karštą orkaitę), pašlakstytą aliejumi, ant viršaus dar pašlakstyti truputį aliejaus. Kepti apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kol koldūnai vos apskrus.

* Išimti indą, užpilti pomidorų padažo, sudėti nuplautus špinatų lapus. Pabarstyti druska ir pipirais, uždėti suplėšyto mozzarella sūrio, tarkuoto parmezano, pašauti atgal į karštą orkaitę ir pakepinti dar apie 15 minučių.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis