290 g raudonųjų burokėlių;
225 g miltų;
65 g kakavos;
150 g granuliuoto cukraus;
1 1/2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1/2 šaukštelio sodos;
1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
180 ml pieno;
55 g aliejaus;
1 didelis kiaušinis;
55 g šokoladinių žirniukų
Gaminame
* Suvyniokite burokėlius į foliją. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 190° C temperatūroje apie 55 - 65 minutes.
* Nulupkite burokėlius, supjaustyti per pusę ir sutrinkite iki tyrės. Turėtumėte turėti apie 1 puodelį tyrės (215 g).
* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo kakavą, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
* Kitame inde sumaišykite pieną, aliejų, kiaušinį ir visą burokėlių tyrę.
* Įmaišykite miltų mišinį ir maišykite kartu. Išmaišykite ~35 g šokoladinių žirniukų.
* Tešla tolygiai padaliname į 12 formelių arba į 32 mini formelių. Pabarstykite viršūnes su likusiais šokoladiniais žirniukais.
* Kepkite 200°C temperatūroje ~18-22 minučių arba kol įdūrus medinis pagalius liks švarus.
* Skanauti atvėsusius.
SKANAUS!