4 porcijos
Reikės:
700 g vištų krūtinėlių mažųjų filė (nuplautų, nusausintų)
400 g skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
150 ml vištienos arba daržovių sultinio
200 g šparaginių pupelių (nuplautų)
250 g kuskuso
1 citrinos sulčių ir plonai nutarkuotos žievelės
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto skysto medaus
1 šaukštelio maltų kuminų
1 šaukštelio cinamono
žiupsnio druskos
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų
saujelės mėgstamų žalumynų
Gaminame
* Į puodą sudėkite kuskusą, įpilkite pusę citrinos sulčių, įberkite pusę kiekio nutarkuotos žievelės ir žiupsnį druskos. Viską išmaišykite, užpilkite 400 ml verdančio vandens, uždenkite puodą folija (blizgiąja puse žemyn) ir uždėkite dangtį.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, užberkite druskos, pipirų ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims truputį skrusti. Tada užberkite likusius prieskonius, sukrėskite pomidorus, supilkite sultinį, ant viršaus sudėkite šparagines pupeles. Kai viskas ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir kaitinkite dar maždaug 25 min. – kol padažas sutirštės, o pupelės bus minkštos. Patiekite su kuskusu ir žalumynais.