Reikės:
250 g nuluptos cukinijos;
6 obuolių;
2 nedidelių morkų;
400 g miltų;
200 g cukraus;
180 g sviesto;
3 kiaušinių;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. cinamono;
1 a.š. malto imbiero.
Glajui reikės 100 g cukraus pudros, 3 v.š. citrinos sulčių, saujelės pistacijų.
Eiga:
* Cukiniją sutarkuojame per stambią starką, o morkas – per smulkią, obuolius smulkiai supjaustome.
* Išlydome sviestą. Kiaušinius suplakame su cukrumi, supilame sviestą bei sutarkuotas daržoves bei obuolius. Beriame persijotus miltus, kepimo miltelius, imbierą ir cinamoną. Viską gerai išmaišome.
* Kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių. Prieš išimant patikrinkite pagaliuku, ar pyragas jau iškepęs.
* Iškepus keksui, ruošiame glajų. Cukraus pudrą sumaišome su citrinos sultimis ir apdengiame keksą. Apibarstome smulkintais pistacijų riešutais. Palaukiame kol keksas pilnai atvės ir ragaujame, skanaus!