Keksiukai su špinatais

Pirmiausia noriu paminėti du dalykus. 1. Šiuos keksiukus lengva padaryti veganiškais (tiesiog atsisakykite fetos). 2. Šie keksiukai labai paprastai gali tapti saldžiais – špinatai tikrai nepakenks, gal net pagelbės skoniui).

Atsiprašau už nevykusį keksiukų pateikimą. Reikalas tas, kad iškepiau keksiukus iš vakaro, o ryte greitai sumečiau į maišelį ir jau ketinau išvažiuoti (pasiėmiau juos į kelionę, super patogus maistas automobilyje). Tada prisiminiau, kad jų nenufotografavau, o būtinai receptu norėjau pasidalinti tinklaraštyje. Tai greitai užkroviau tą keksiukų maišelį ant stalo ir per kokią minutę padariau kelis kadrus.

Asmeninio albumo nuotr.

Ir nesvarbu kokios tos nuotraukos, keksiukai tikrai labai verti dėmesio. Aš, savo nuožiūra, į vidų įpjausčiau feta sūrio, tačiau įdaras gali būti bet koks. Dėkite tai, ką tik leidžia vaizduotė. Kitą kartą aš kepsiu saldžiąją versiją, įmaišysiu trintų sunokusių bananų, pusryčiams bus puikūs.

Keksiukai minkštučiai, lengvai nusilupa nuo popierėlių, nėra sausi. Mano tikras atradimas.

Reikės:

1 ir 1/4 puodelio sojos pieno (galite naudoti ir karvės);
1 ir 1/2 puodelio (kelios saujos) špinatų;
1/3 puodelio rapsų aliejaus;
2 puodelių miltų;
1/2 puodelio cukraus;
2a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
1 puodelio pjaustyto feta sūrio;
Riešutų apibarstymui.

Gaminame

* Špinatus užpilame rapsų aliejumi ir viską sumalame iki vientisos masės. Įmaišome pieną ir visus sausus ingredientus. Į tešlą įsukame ir pjaustytą sūrį. Viską padaliname į keksiukų formeles (formelėse paliekame truputį vietos keksiukams kilti), apibarstome riešutais.

* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie 20 minučių.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis