4 porcijoms:
2 vnt. vištienos krūtinėlių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
miltų apvoliojimui;
200 g pievagrybių;
nedidelio gabalėlio poro;
gabalėlio sviesto;
1 galvutės česnako;
200 g grietinėlės;
100 g šviežių špinatų;
žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų (nebūtinai).
Gaminame
* Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, apvoliokite miltuose.
* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite krūtinėles ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
* Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais pievagrybius ir kepkite tol, kol nugaruos skystis.
* Tuomet dėkite pjaustytą porą, kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Berkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Šiek tiek pakepkite (stebėkite, kad česnakas nesudegtų). Pilkite grietinėlę, jai užvirus, sudėkite špinatus. Kai jie „sukris“, pagardinkite viską druska, maltais juodaisiais pipirais, aitriosiomis paprikomis, sudėkite vištienos krūtinėles ir pakaitinkite porą minučių.
* Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!