Miško grybų apkepas

Šiemet miškas dosniai augina grybus, tad pririnkę jų pilną krepšį galime paruošti tokį apkepą, kad pirštus nusilaižysite!

Miško grybų apkepui (4 porcijos) reikės:

2 stiklinių šviežių miško grybų;
1 svogūno;
2 mažų kukurūzų burbuolių arba 3 šaukštų konservuotų kukurūzų;
šlakelio aliejaus;
5 šaukštų grietinėlės (35 proc.);
žiupsnelio šviežio smulkiai tarkuoto imbiero;
druskos;
5 rūšių maltų juodųjų pipirų;
1 šaukštelio balzaminio acto;
4 virtų bulvių;
pusės stiklinės žaliųjų žirnelių;
pusės stiklinės smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
1 šaukšto grietinės.

* Grybus nuvalyti, susmulkinti, svogūną supjaustyti kubeliais, kukurūzų burbuoles – į šešias dalis. Įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus, sudėti svogūnus ir pakepti, kol pagels.

* Tada suberti grybus ir kukurūzus, įpilti grietinėlės, įberti imbiero, druskos, pipirų, įpilti balzaminio acto ir kepti 15 minučių nuolat maišant.

* Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į kepimo indą, tada suberti žirnelius.

* Keptus grybus sumaišyti su sūriu ir grietine ir sudėti į kepimo indą. Kepti 25 minutes. Kai maistas atvės, sudėti į dėžutę.

Daugiau receptų rasite knygoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis