Miško grybų apkepui (4 porcijos) reikės:
2 stiklinių šviežių miško grybų;
1 svogūno;
2 mažų kukurūzų burbuolių arba 3 šaukštų konservuotų kukurūzų;
šlakelio aliejaus;
5 šaukštų grietinėlės (35 proc.);
žiupsnelio šviežio smulkiai tarkuoto imbiero;
druskos;
5 rūšių maltų juodųjų pipirų;
1 šaukštelio balzaminio acto;
4 virtų bulvių;
pusės stiklinės žaliųjų žirnelių;
pusės stiklinės smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
1 šaukšto grietinės.
* Grybus nuvalyti, susmulkinti, svogūną supjaustyti kubeliais, kukurūzų burbuoles – į šešias dalis. Įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus, sudėti svogūnus ir pakepti, kol pagels.
* Tada suberti grybus ir kukurūzus, įpilti grietinėlės, įberti imbiero, druskos, pipirų, įpilti balzaminio acto ir kepti 15 minučių nuolat maišant.
* Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į kepimo indą, tada suberti žirnelius.
* Keptus grybus sumaišyti su sūriu ir grietine ir sudėti į kepimo indą. Kepti 25 minutes. Kai maistas atvės, sudėti į dėžutę.
Daugiau receptų rasite knygoje.