Apie 20 triufelių pagaminti reikės:
60 ml tiršto kokosų pieno kremo;
8 šviežių čiobrelių šakelių
175 g baltojo šokolado (ir dar šiek tiek triufeliams apvolioti);
1 šaukštelio smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
apie 20 migdolų be luobelių.
Kokosų pieno kremą supilti į prikaistuvį ir pašildyti. Sudėti čiobrelių šakeles, nukelti nuo kaitros, uždengti ir palikti 30 minučių, kad pritrauktų. Tada perkošti, o čiobrelius išmesti.
Prikaistuvį vėl dėti ant kaitros, sudėti sulaužytą šokoladą, suberti tarkuotą citrinos žievelę ir kaitinti ant nedidelės kaitros, kol šokoladas ištirps. Retsykiais pamaišyti, kad šokolado nepritrauktų prie prikaistuvio dugno. Mišinį palikti atvėsti kambario temperatūroje, tada kelioms valandoms ar (geriausia) nakčiai įdėti į šaldytuvą.
Migdolus paskrudinti keptuvėje. Atšaldytą šokolado masę sutarkuoti. Imti po šaukštelį sutarkuotos masės ir tarp delnų suformuoti rutuliuką. Įdėti migdolą ir triufelį apvolioti tarkuotame šokolade. Paruoštus triufelius sudėti į lėkštę ir palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
Daugiau receptų rasite knygoje: