Saldi ir šildanti moliūgų sriuba

Šildanti, saldi, skani moliūgų sriuba.

Patarimai, pastebėjimai. Jei norite kreminės konsistencijos sriubos, įpilkite truputį grietinėlės, pieno ar įdėkite grietinės.

Naudojau mėlyną svogūną, todėl sriuba kiek tamsesnė.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu.

Ingredientai

1 kg saldaus moliūgo
1 šaukštas daržovių aliejaus
1 svogūnas
600 ml daržovių sultinio
2 šaukštai skysto medaus
druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Moliūgą supjaustykite, išimkite sėklas, supjaustykite dideliais gabalais, nulupkite. Moliūgą susmulkinkite 2.5 cm kvadratėliais.

* Į kepimo formą sudėkite moliūgus, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite. Kepkite orkaitėje 20 minučių.

* Moliūgus išimkite iš orkaitės. Į tą pačią skardą sudėkite dideliais gabalais supjaustytą svogūną. Viską sumaišykite. Dėkite atgal į orkaitę 15 minučių.

* Į puodą sudėkite moliūgus-svogūnus, užpilkite sultinio, įdėkite medaus. Viską sutrinkite trintuvu.

* Statykite puodą ant viryklės ir pavirkite 3-4 minutes. Jei reikia dar įdėkite truputį druskos, pipirų.
Tiekite su skrebučiais, tarkuotu sūriu ir petražolėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis