Patarimai, pastebėjimai. Jei norite kreminės konsistencijos sriubos, įpilkite truputį grietinėlės, pieno ar įdėkite grietinės.
Naudojau mėlyną svogūną, todėl sriuba kiek tamsesnė.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu.
Ingredientai
1 kg saldaus moliūgo
1 šaukštas daržovių aliejaus
1 svogūnas
600 ml daržovių sultinio
2 šaukštai skysto medaus
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
* Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Moliūgą supjaustykite, išimkite sėklas, supjaustykite dideliais gabalais, nulupkite. Moliūgą susmulkinkite 2.5 cm kvadratėliais.
* Į kepimo formą sudėkite moliūgus, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite. Kepkite orkaitėje 20 minučių.
* Moliūgus išimkite iš orkaitės. Į tą pačią skardą sudėkite dideliais gabalais supjaustytą svogūną. Viską sumaišykite. Dėkite atgal į orkaitę 15 minučių.
* Į puodą sudėkite moliūgus-svogūnus, užpilkite sultinio, įdėkite medaus. Viską sutrinkite trintuvu.
* Statykite puodą ant viryklės ir pavirkite 3-4 minutes. Jei reikia dar įdėkite truputį druskos, pipirų.
Tiekite su skrebučiais, tarkuotu sūriu ir petražolėmis.