4 porcijoms reikės:
5 bulvių;
druskos;
5 šaukštų grietinėlės (35 proc.);
200 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
1 pomidoro;
maltų juodųjų pipirų;
1 česnako skiltelės;
200 g brokolinių kopūstų;
1 kiaušinio.
* Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
* Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti arba supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sluoksniais sudėti bulves, tada įberti druskos, įpilti grietinėlės, įdėti pusę kiekio sūrio.
* Šauti į orkaitę ir kepti 20 minučių.
* Tuo metu plonais griežinėliais supjaustyti pomidorą. Iš orkaitės ištraukti kepimo formą su bulvėmis ir sudėti pomidorus, įberti pipirų, sutarkuoto česnako ir dar pakepti 10 minučių. Brokolinius kopūstus susmulkinti ir aplieti verdančiu vandeniu, palaikyti apie 5 minutes ir sudėti ant pomidorų.
* Likusį sūrį sumaišyti su išplaktu kiaušiniu, ištepti pyrago viršų ir kepti, kol gražiai paruduos. Atvėsusį pyragą supjaustyti ir sudėti į dėžutę. Galima valgyti ir šaltą, ir šiltą.