Pagerintas obuolių pyragas

Rudenį savaitgalis – ne savaitgalis, jei neiškepsime obuolių pyrago.

8 porcijos

Tešlai reikės:

250 g miltų
125 g šalto sviesto
100 g cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Įdarui reikės:

1 kg obuolių (nuplautų)
0,5 kg kriaušių (nuplautų)
750 ml obuolių arba baltojo vyno (nelabai sauso)
200 ml grietinėlės (30 proc.)
150 g cukraus
2 pakelių grietinėlės skonio pudingo
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio cinamono

* Tešla. Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir paverskite biria mase (naudokite peiliukų antgalį). Ją suberkite į kepimo popieriumi išklotą 25 cm skersmens skardą. Dugną ir sieneles išlipdykite tešlos trupiniais.

* Obuolius ir kriaušes nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant tešlos.

* Pusę vyno sumaišykite su pudingo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Likusį ir 120 g cukraus užkaiskite ant nesmarkios ugnies. Kai ims burbuliuoti, maišydami supilkite vyno ir pudingo miltelių mišinį. Nuolat maišydami įdarą kaitinkite, iki ims tirštėti. Tada supilkite ant obuolių. Kepkite 170 °C orkaitėje 45 min. Paskui kepinio viršų pridenkite folija (blizgiąja puse žemyn) ir kepkite dar 20–30 min.

* Kai kepinys atvės, ant viršaus šaukštu paskleiskite su likusiu cukrumi išplaktą grietinėlę, užberkite cinamoną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis