Dabar jau kepu šiuos plonus lietinius. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai. Dar vienas atradimas man – lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!
Patarimai, pastebėjimai. Tešla bus skysta, tokia ir turi būti.
Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Bent tris kartus jau kepiau.
Ingredientai
100 g miltų
2 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
300 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Sviesto kepimui
Gaminimo eiga
* Į dubenį įsijokite miltus ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę.
* Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi. Supilkite į miltus.
* Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite iki vientisos masės.
* Keptuvę įkaitinkite, patepkite sviestu ir kepkite lietinius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
* Prieš tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cukraus pudra.