Reikės:
300 g miltų;
100 g kukurūzų krakmolo;
100 g cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
200 g sviesto;
50 g aliejaus;
3 kiaušinių;
6v.š. smulkintų migdolų.
1 kg slyvų;
50 g rudojo cukraus;
2 v.š. vanilinio cukraus;
Žiupsnelio cinamono;
1 v.š. kukurūzų krakmolo;
1 apelsino žievelės (smulkiai nutarkuotos).
Gaminame
* Miltus sumaišome su kukurūzų krakmolu, cukrumi, kepimo milteliais, rankomis įtriname sviestą, kol gausime daug drėgnų trupinukų. Aliejų išplakame su kiaušiniais, tada įsukame į miltų mišinį. Tris ketvirtadalius tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tolygiai paskirstome per visą paviršių. Pastatome į šaldytuvą valandai. Į likusią tešlą įmaišome smulkintus migdolus, taip pat pastatome atšalti.
* Slyvas išdarinėjame ir supjaustoome į tris, ar keturias dalis. Rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, cinamoną, apelsino žieveles sumaišome tarpusavyje, o tada su slyvomis. Viską sudedame į puodą ir užverdame. Po kelių minučių virimo, paliekame atvėsti.
* Atvėsusias slyvas paskirstome ant atšalusios tešlos pagrindo. Viršų apibarstome likusia tešla su migdolais.
* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, apie valandą.
Skanaus, Gabrielė