Patarimai, pastebėjimai. Naudojau kapotus migdolus be luobelių. Tinka ir kiti riešutai. Sausainius kepkite priklausomai nuo jų dydžio. Jei formuosite didesnius sausainius, kepkite apie 15-18 minučių. Jei mažesnius (graikinio riešuto dydžio), užteks ir 10-12 minučių. Sausainių kraštai turi paruduoti.
Iškeptus sausainius 5 minutėms palikite skardose, tik tuomet perkelkite ant grotelių atvėsti.
Gaunasi 10-12 vidutinių sausainių.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ingredientai
110 g minkšto sviesto
75 g balto cukraus
75 g rudo cukraus
1 vidutinis kiaušinis
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
140 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
100 g pieniško šokolado gabaliukų
50 g balto šokolado gabaliukų
50 g smulkintų riešutų (dėjau migdolus)
Gaminimo eiga
* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas.
* Dubenyje iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės, išmaišykite.
* Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suberkite į sviesto mišinį ir viską išmaišykite.
* Įmaišykite šokolado gabaliukus ir smulkintus riešutus.
* Sausainius formuokite vidutiniu ledų šaukštu (dydis 1-2 šaukštai), sudėkite ant skardų, sausainių viršų paploninkite pirštais.
* Kepkite apie 15-18 minučių arba kol sausainių kraštai paruduos.
* Iškeptus sausainius palikite 5 minutėms ant kepimo skardų, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.