Tešlai reikės:
350 g miltų;
1 v.š. cukraus;
1/2 a.š. druskos;
220 g šalto sviesto;
1/4 puodelio ledinio vandens;
pieno tešlos krašteliams patepti;
vanilinio cukraus krašteliams apibarstyti.
Įdarui:
300 g bruknių;
1/2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
1 v.š. kukurūzų krakmolo;
5 v.š. cukraus.
Gaminame
* Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupinukų. Supilame ledinį vandenį ir greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3-4 valandas.
* Įdarui tiesiog sumaišome visus ingredientus tarpusavyje.
* Atšalusią tešlą iškočiojame į plonus mažus skrituliukus ir perkeliame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į kiekvieno skrituliuko vidurį dedame po šaukštą įdaro ir į vidų užlankstome tešlos kraštus.
* Šauname pyragėlius į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Kepame apie 15 minučių.
Skanaus, Gabrielė