Biskvitus sulaisčiau kakava, šiek tiek pakeičiau produktų kiekius ir gaminimo eigą, o į torto kremą pripjausčiau „Paukščių pieno“ saldainių. Rezultatas Jums prieš akis. Tortas labai purus, išties primena vieną didelį saldainį.
Biskvitus kepiau ir patį tortą rinkau 26 cm skersmens tortinėje.
Biskvitams reikės:
4 didelių kiaušinių;
180 g cukraus;
180 g miltų;
šlakelio saldintos kakavos biskvitų sulaistymui.
Kremui:
9 didelių kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
300 g cukraus;
40 g želatinos;
200 ml pieno;
300 g sviesto;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
160 g saldainių „Paukščių pienas“.
Glaistui:
4 v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
3 v.š. pieno;
50 g sviesto;
100 g cukraus.
* PASIRUOŠIAM BISKVITUS. Kiaušinius išplakam su cukrum ir miltais. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepame biskvitus. Paliekame atvėsti, o tada sulaistom saldinta kakava. Atidedame.
* KREMAS. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame su žiupsneliu druskos. Pastatome į šaldytuvą.
* Želatiną užpilame šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, paliekame išbrinkti.
* Sviestą ištirpdome, atvėsiname, sudedame trynius, cukrų, vanilę ir pieną. Viską plakame, kol gauname vientisą masę, tada supilame ją į puodą ir maišant kaitiname, kol užverda. Nukeliame nuo kaitros. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta. Kai gauname vientisą kremą, paliekame jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakame standžius baltymus.
* TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dedame vieną biskvitą. Ant viršaus supilame kremą, užbarstome pasmulkintus Paukščių Pieno saldainius ir uždengiame antru biskvitu. Pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.
* GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudedame visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitiname ir maišome, kol gausime vientisą kremą. Šiek tiek jį pravėsiname ir apliejame juo sutvirtėjusį tortą.
Skanaus!