Trukmė: 10 min. paruošti, apie 20-30 min. virti
Porcijos: 3-4
Reikia:
• 400 g šviežių morkų (nuplautų, nuskustų, supjaustytų kubeliais)
• 1/2 didelio svogūno
• 2-3 grūstų česnako skiltelių
• poros žiupsnelių kmynų (arba žiupsnelio kumino)
• 1 l sultinio (daržovių ar vištienos, grybų irgi labai skanu)
• šlakelio alyvų aliejaus
• šviežiai maltų pipirų
• druskos (jei sultinys nesūrus)
• žiupsnelio rudojo cukraus
• nesaldaus, lieso jogurto (patiekimui)
Pastaba: Žirniai tik sriubos papuošimui (nebūtina). Jogurtą galima pakeisti grietine.
1. Paruoštas morkas sudėti į beveik verdantį sultinį, sumažinti ugnį iki vidutinės. Susmulkinti svogūną, apkepinti keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus drauge su česnaku ir kmynais. Suberti į sriubą.
2. Sriubą pagardinti pipirais, cukrumi, druska, jei trūksta. Virti, kol morkos suminkštės. Tuomet išplakti elektriniu maišytuvu ir patiekti su šaukštu jogurto.