4 porcijoms:
500 g antienos arba vištienos kepenėlių;
2 lauro lapų;
5-7 juodųjų pipirų;
170 g ryžių;
1 didelio svogūno;
3 česnako skiltelių;
250 g pak choi salotų (galite keisti kiniškais kopūstais);
100 g brokolių (naudojau šaldytus);
3 v.š. tamsaus sojos padažo;
2 v.š. tailandietiško saldaus čili padažo;
žiupsnelio grūstų čili pipirų;
1 a.š. džiovintų čiobrelių;
30 g mišinio salotoms (moliūgo sėklos, saulėgrąžos, pinijų riešutai);
20 g goji uogų;
druskos.
Gaminame
* Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
* Į verdantį vandenį sudėkite lauro lapus, pipirus ir kepenėles. Užvirus ant vidutinės ugnies virkite apie 10 min.. Tuomet supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį.
* Sėklų mišinį salotoms pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.
* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis suminkštės. Tuomet dėkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles, smulkintą brokolį ir kepkite keletą minučių.
* Galiausiai dėkite griežinėliais pjaustytas salotas, kepenėles, supilkite sojos padažą, saldų čili padažą, žiupsnelį čili paprikų, čiobrelius, pakepintas sėklas, goji uogas, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus.