Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

4 porcijoms:

500 g antienos arba vištienos kepenėlių;
2 lauro lapų;
5-7 juodųjų pipirų;
170 g ryžių;
1 didelio svogūno;
3 česnako skiltelių;
250 g pak choi salotų (galite keisti kiniškais kopūstais);
100 g brokolių (naudojau šaldytus);
3 v.š. tamsaus sojos padažo;
2 v.š. tailandietiško saldaus čili padažo;
žiupsnelio grūstų čili pipirų;
1 a.š. džiovintų čiobrelių;
30 g mišinio salotoms (moliūgo sėklos, saulėgrąžos, pinijų riešutai);
20 g goji uogų;
druskos.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.

* Į verdantį vandenį sudėkite lauro lapus, pipirus ir kepenėles. Užvirus ant vidutinės ugnies virkite apie 10 min.. Tuomet supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį.

* Sėklų mišinį salotoms pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis suminkštės. Tuomet dėkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles, smulkintą brokolį ir kepkite keletą minučių.

* Galiausiai dėkite griežinėliais pjaustytas salotas, kepenėles, supilkite sojos padažą, saldų čili padažą, žiupsnelį čili paprikų, čiobrelius, pakepintas sėklas, goji uogas, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis