Receptą, kuriuo naudojausi, šiek tiek tobulinau, dėjau mažiau miltų ir iš visos širdies įpyliau pusantro šaukšto brendžio.
Reikės:
3 didelių kiaušinių trynių;
3 kupinų šaukštų riebios grietinės;
3 v.š. cukraus;
apie 400 g kvietinių miltų;
1,5 v. š. brendžio;
žiupsnelio druskos;
bekvapio aliejaus kepimui;
cukraus pudros pabarstymui.
Gaminame
* Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska ir brendžiu. Po truputį įminkome miltus. Vientisos tešlos rutulį susukame į maistinę plėvelė ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.
* Įkaitiname aliejų, kaitrą nustatome ant vidutinio karštumo.
* Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę.
* Kepame įkaitintame aliejuje iki kol paruduos. Dedame ant popierinio rankšluosčio riebalams sugerti, pabarstame cukraus pudra ir skanaujame.
Skanaus, Gabrielė