Šį kartą naudojau obuolius, kurie buvo rūgštoki, šiek tiek trūko saldumo, todėl teko gausiai apibarstyti cukraus pudra. Jei jūsų obuoliai gerai sunokę, siūlau nieko nekeisti.
Nebijokit tešlos minkymo, darbo visai nedaug, o pati tešla nelimpa prie rankų ir maloniai lengvai pasiduoda kočiojimui.
Reikės:
4 obuolių;
1 a. š. malto cinamono;
1 v. š. smulkaus cukraus;
200 g margarino kepiniams;
200 g grietinės;
650 ml miltų;
1 pakelio vanilinio cukraus;
2 kiaušinių trynių;
žiupsnelio druskos.
Gaminame
* Miltus suberiame į didelį dubenį ir sumaišome su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame smulkintą margariną, grietinę, kiaušinių trynius. Tešlą suminkome rankomis ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.
* Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustame mažomis skiltelėmis. Užberiame cinamoną, smulkų cukrų ir išmaišome.
* Tešlą padaliname į keturis kamuoliukus. Kiekvieną jų, ant miltuoto stalo, iškkočiojam į platų skritulį ir padaliname jį į 12 lygių dalių. Ant plačiausios dalies dedame po gabalėlį obuolio ir susukame ragelius.
* Dėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduoja.
Skanaus, Gabrielė