Šventėms šias salotas gaminu gilesniame stikliniame inde, o nedideliam kiekiui valgančių jas gaminu taurėse. Yra keletas variacijų – žirnelius galima keisti virtomis pupelėmis, pridėti dar vieną – virtų bulvių – sluoksnį, mėlyną svogūną keisti geltonuoju. Aprašysiu mėgstamiausią kombinaciją 4 porcijoms taurėse.
1 silkę
Išdoroju, iškaulinu, nulupu odą ir filė supjaustau nedideliais gabaliukais. Juos tolygiai paskirstau ant taurių dugnų. Toliau sluoksniuoju sekančiai
1 vidutinį smulkiai sukapotą mėlynąjį svogūną
2 nedidelius ar 1 didelį stambiai tarkuotą obuolį
0,5-1 v.š. majonezo
žiupsnelį garstyčių grūdelių
1 didelę virtą ir stambiai tarkuotą morką
1 didelį virtą ir stambiai tarkuotą burokėlį
0,5-1 v.š. majonezo
žiupsnelį garstyčių grūdelių
Patogiausia vartoti majonezą, pakuotą maišeliuose, jį lengva išspausti ir formuoti.
Patarimas – jei naudotumėte ir virtas bulves, pirmąjį majonezo sluoksnį tepkite ant jų.