Reikės:
* 500 g žuvies filė, supjaustytos mažais gabaliukais (gali būti ir atlaidinta šaldyta),
* 70 g tarkuoto fermentinio sūrio (geriausiai nesūraus ir neriebaus, dabar tiktų mozarelos arba picarelos sūris),
* 60 g pomidorų pastos,
* 80 g neriebaus sviesto (dabar tiks neriebus margarinas arba neriebus tepus mišinys, vadinamas „sviestu"),
* 50 g kvietinių miltų,
* 250 ml pieno,
* 2 kiaušinių,
* 5 g druskos,
* 1 g maltų juodųjų pipirų,
* 30 g saulėgrąžų aliejaus.
Kaip gaminti
* Pyrago užpilui svieste apkepindavo miltus ir juos atskiesdavo pienu. Paskui sudėdavo pomidorų pastos, tarkuoto sūrio, suplaktų kiaušinių trynius, pagardindavo druska ir pipirais ir gerai sumaišydavo.
* Žuvį, supjaustytą smulkiais gabaliukais, apkepindavo saulėgrąžų aliejuje ir užpildavo paruoštu užpilu, po to kietai suplaktus kiaušinių baltymus sudėdavo į žuvies ir padažo mišinį, atsargiai sumaišydavo, sukraudavo į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą apkepo formą ir kepdavo 180 laipsnių karštumo orkaitėje, kol gražiai parusdavo. Patiekdavo su ragaišiu. Dabar įvairumo dėlei galima duoti ir pakepintų citrinos storesnių griežinėlių.