35 vnt.
tešlai:
800 g avižinių miltų;
200 g kvietinių miltų;
400 g šalto sviesto;
6 kiaušinių;
200 grietinės;
druskos;
įdarui:
1 kg antienos filė;
50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės);
1 didelio svogūno;
1 nedidelio gabalėlio poro;
4 skiltelių česnako;
6 v.š. tamsaus sojų padažo;
2 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
50 g grietinės;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
aptepimui:
2 kiaušinių + 4 v.š. vandens.
Gaminame
* Tešlai: supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Gniaužykite rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
* Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.
* Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.
* Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.
* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
Skanaus!