Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Šiuos grietinėčius pirmą kartą pabandžiau daugiau nei prieš penkerius metus, kai tik susidomėjau kepimu, naujų patiekalų bandymais. Paprasti, greiti, minkšti, tuo pačiu trapūs su skaniu varškės įdaru. Įdaras ne per saldus.


Jau ne kartą esu kepusi juos savo tėvams, sesei, broliui, kai viešėjau tėvų namuose. Visi iki šiol prisimena šiuos pyragaičius, o kai grįžtu visad prašo jų iškepti. Kai paklausiu, kodėl būtent juos, sulaukiu atsakymo, kad jie tiesiog labai skanūs.


Patarimai. Neužspauskite grietinėčių pernelyg stipriai, nes įtrūks.


Ingredientai


Tešlai


300 g miltų

100 g minkšto sviesto

100 g grietinės

90 g cukraus

1 kiaušinis

1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnelis druskos


Įdarui


100 g varškės

25 g (šaukštas) miltų

3 šaukštai cukraus

1 kiaušinis

šiek tiek vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus


Asmeninis archyvas


Gaminimo eiga


1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.

2. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę, išmaišykite.

3. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite atskirame dubenyje, suberkite prie kitų produktų ir užminkykite tešlą.

4. Tešlą iškočiokite ir išspauskite 8-10 cm skersmens apskritimus.

5. Įdarui viską sumaišykite. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro, užlenkite, aptepkite kiaušinio plakiniu.


Asmeninis archyvas


6. Kepkite apie 20 minučių 200°C įkaitintoje orkaitėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis