Prisipažinsiu, pradžioje buvau labai nepalankiai nusiteikusi dėl šio recepto. Kažkada kepiau daugumos mėgstamus kondensuoto pieno keksiukus ir man jie (netikėtumas!), visiškai nepatiko. Buvo sausi, labai saldūs, tikrai nesuprantu, kodėl žmonės juos taip mėgsta. Tą receptą padėjau į 'netinkamų receptų' lentynėlę ir užmiršau. Kaip tik todėl taip nepozityviai žiūrėjau ir į šį pyragą. Jei atvirai, vienintelio ko tyliai vyliausi, kad netektų jo išmesti. Ir ačiū Dievui, neprireikė! Priešingai, pyragas tikrai geras ir labai skanus. Paprastas ir pigus. Nėra labai labai saldus, o persikai priduoda drėgnumo, šlapumo, kurio trūksta pačiam pyragui.
Man persikai čia privalomi, kitaip pyragas būtų sausokas ir panašus į tuos nepasisekusius keksiukus. Jei vis dėlto nemėgstate persikų ar jų nenorite, keiskite obuoliais, kriaušėmis ar kažkuo kitu, kad pyragui suteiktų drėgnumo, gaivumo.
Patarimai, pastebėjimai. Galima dėti ne tik miltus, bet ir maltus migdolus. Tuo atveju, reiktų 150 g miltų + 50 g maltų migdolų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ingredientai
Nedidelei pailgai kepimo formai
3 kiaušiniai
1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
100 g tirpinto sviesto
200 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 nedidelė skardinė konservuotų persikų
Saujelė migdolo drožlių
Gaminimo eiga
* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
* Sviestą ištirpinkite, atidėkite į šalį.
* Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite dubenėlyje. Atidėkite į šalį.
* Kiaušinius plakite, kol ims putoti. Tuomet supilkite kondensuotą pieną, vanilę, išplakite.
* Įmaišykite ištirpintą, pravėsusį sviestą.
* Suberkite miltų mišinį, viską sumaišykite.
* Supilkite tešlą į formą. Ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytus persikus. Apibarstykite migdolų drožlėmis.
* Kepkite apie 50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.