To inspiruota, aprašydama receptus pabandysiu daryti daugiau nuotraukų ir tuo pačiu papasakoti kaip aš įdarbinu buitinę techniką ir kitus virtuvinius rakandus. Ir pradėsiu nuo šaldytos tešlos pyragėlių, nes sugadinti šios tešlos neįmanoma (ji jau pagaminta), obuolių turime ištisus metus, orkaitę irgi. Telieka, jei dar neturite, įsigyti du smarkiai ir ilgai pasitarnausiančius daiktus – obuolių pjaustyklę ir silikoninį kilimėlį. Pastarąjį galima naudoti ne tik kepimui, bet kad ir pvz., tešlos koldūnams kočiojimui. Maisto suvyniojimui, dedant į šaldytuvą ir pan.
Kadangi obuolių pjaustyklė obuolį per sekundę supjaustys į aštuonias dalis (ir dar ir graužtuką išims), pagal tešlos lakštų skaičių pasiskaičiuoju kiek obuolių reikės. Iš vieno lakšto išeis aštuoni pyragėliai, taigi vienam lakštui vienas obuolys, ir netgi visiškai nesvarbu, kokio jis dydžio. Taip pat reikės:
1 kiaušinio
1 aš cinamono
2 aš rudojo cukraus
1 vš miltelinio cukraus (pudros)
Obuolius akimirksniu supjaustau štai taip:
Tešlos lakštą pjaunu pusiau, tuomet gautą kvadratą pjaunu X forma ir taip gaunu aštuonis trikampiukus. Kiekvieną obuolio skiltelę apvynioju tešla ir dedu į silikoniniu kilimėliu išklotą kepimo skardą.
Kiaušinį išplaku puodelyje ir kepinių teptuku aptepu kiekvieną pyragėlį, pabarstau cinamonu, ruduoju cukrumi ir skardą dedu į orkaitės vidurį. Jungiu 220C kepimo režimu iš abiejų pusių ir kepu apie 30 minučių, nelygu kaitrai, gali iškepti ir per 20.
Dar karštus sudedu į lėkštę ir pabarstau milteliniu cukrumi. Tai patogiausia daryti arbatos sietelio pagalba.
Taigi, atmetus tešlos atšildymo ir kepimo laiką, pyragėlių gamybai sugaištu daugiausiai 15 minučių. O per panašiai tiek lėkštė jau būna tuščia :) Argi ne paprasta?