Reikės:
1,5 litro vandens,
200 g vištienos filė,
80 g ryžių,
1 didesnė morka,
2 bulvės,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
0,5 a.š. kario,
300 gr. lydyto sūrio,
druskos,
pipirų,
šviežių krapų.
Kaip gaminti
* Į vandenį beriam druskos, pipirų ir verdam vištienos filė apie 20 min. Išimame ir supjaustome mažais gabaliukais. Į mėsos sultinį suberiame ryžius, paverdame apie 5 min., tuomet sudedame kubeliais pjaustytas bulves, burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną.
* Verdame, kol bulvės ima minkštėti. Tada sudedame supjaustytą mėsą, susmulkintą česnaką ir suberiame karį. Paverdame apie 10 min. Nukeliame puodą nuo ugnies, sudedame sūrį, maišome, kol išsilydo. Įberiame krapų. Skanaus!