Bulviniai blynai kitaip: su varške

Tikrai puikus patiekalas!

Reikės:

500 g nuluptų bulvių,

1 kiaušinio,

1 šaukšto miltų,

1 svogūno galvutės,

2 česnakų skiltelių,

1 šaukšto avižinių dribsnių,

aliejaus (kepti),

žiupsnelio druskos (arba bulvių prieskonių) ir juodųjų pipirų.


Padažui paruošti:

300 g grūdėtos varškės,

350 g natūralaus jogurto,

1 šaukštelio kapotų šviežių krapų,

žiupsnelio druskos ir pipirų.


Kaip gaminti

* Bulves stambiai sutarkuokite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, sumaišykite su bulvėmis. Įmaišykite kiaušinį, avižinius dribsnius, miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Iš tešlos suformuokite blynus ir iškepkite keptuvėje.

* Paruoškite padažą – grūdėtą varškę sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pasūdykite ir įberkite šviežių krapų.

Patarimas. Prie bulvinių blynų itin tinka grūdėtos varškės padažas. Natūralų jogurtą galima pakeisti kefyru arba grietine (10 proc. riebumo). Dėl sudėtyje esančių avižinių dribsnių blynai yra akyti. Jeigu nedėsite avižinių dribsnių, skonis visiškai nepasikeis, tik reikės šiek tiek daugiau miltų. Blynus galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie kepsnio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis