Traški glazūruota vištiena su apelsinais

Jeigu, viso viščiuko kepti nesinori, galima nusipirkti krūtinėlę, bet būtinai su odele. Glazūra, pateikta šiame recepte, apskrunda, tampa traški. Apelsinai suteikia pikantiškos rūgštelės, o medus – švelnaus saldumo.

Patiks tiems, kas mėgsta vištieną valgyti nestandartiškai. Tiesa, odelė – bene svarbiausia šio recepto dalis, todėl pasistenkite jos neapsvilinti.

Trukmė: 5-10 min. ruošti, 1 h kepti
Porcijos: 2 (didelės)

Reikia:
vištienos krūtinėlės su odele
• didelio apelsino
• šaukšto apelsinų sulčių
• 2 a. š. provansiškų garstyčių
• 2 a. š. medaus
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• saldžios paprikos miltelių
• žiupsnio druskos
• tyro alyvų aliejaus
• sezamo sėklų

Gaminame

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apelsiną nuplauti ir supjaustyti riekelėmis, sudėti į kepimo indą. Vištieną taip pat švariai nuplauti, uždėti ant apelsinų.

Asmeninis archyvas

2. Paruošti viščiuko glazūrą: du šaukštelius garstyčių sumaišyti su dviem šaukšteliais medaus, įberti šviežiai maltų pipirų, druskos ir saldžios paprikos miltelių. Įpilti apelsinų sulčių ir truputį aliejaus, gerai išmaišyti.

Asmeninis archyvas

3. Gauta mase aptepti vištieną. Pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie valandą (apversti nereikia, kepti su kepimo indu, padėjus jį ant grotelių, žemiausiame orkaitės lygyje). Maždaug po valandos vištienos krūtinėlė bus iškepusi (nepamiršti patikrinti, ir, jei reikia, dar pakepti).

Pastabos: Vištieną patiekiti su apkepusiais apelsinais ir apliejus išsiskyrusiomis sultimis. Garnyrui puikiai tinka įprasti ryžiai, kuskuso kruopos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis