Patarimai, pastebėjimai. Avižinius dribsnius malkite tiek, kad būtų panašūs į rupios konsistencijos miltus. Tešlą į keptuvę dėjau 60 ml matavimo puodeliu. Iš šio kiekio gaunasi 8 blynai.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
65 g miltų
50 g stambių avižinių dribsnių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio druskos
175 ml kefyro ar pasukų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 didelis kiaušinis
Gaminimo eiga
* Avižinius dribsnius ir miltus sumalkite virtuviniu kombainu, kol avižinių dribsnių konsistencija bus panaši į rupius miltus.
* Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
* Kitame dubenyje išplakite kefyrą, vanilę, aliejų ir kiaušinį. Viską supilkite į sausų produktų mišinį ir išmaišykite. Nepermaišykite.
* Kepkite blynus karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai paruduos.
* Tiekite su klevų sirupu ar medumi.