Reikės:
60 ml šilto pieno;
7 g sausų mielių;
250 g miltų;
1 kiaušinio trynio;
40 g cukraus;
60 g minkšto sviesto;
žiūpsnelio druskos;
Įdarui:
200 g smulkintų žemės riešutų (arba kitokių, jūsų pasirinktų);
60 g cukraus;
25 g tarkuoto šokolado;
2 v.š. brendžio;
1 baltymas;
žiūpsnelis cinamono;
5 v.š. pieno;
kiaušinio pyrago aptepimui.
Eiga:
* Į šiltą pieną suberiame mieles ir šaukštą cukraus, paliekame suputoti.
* Į dubenį suberiame persijotus miltus, likusius tešlos produktus bei mieles, išminkome tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų ( apie valandą).
* Įdarui skirtus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą, išmaišome. Kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir įmaišome į riešutinę masę. Tešlą iškočiojame stačiakampiu, aptepame riešutų mase, paliekant kraštus tuščius, kad vyniojant neišbėgtų.
* Tešlą iš abiejų pusių sukame į volelius, kol susitinka per vidurį. Pyragą dedame į pailgą kekso formą ir paliekame 30 minučių. Aptepame kiaušiniu. Kepame 180 laipsnių 40-45 minutes.