Traškieji vištienos kepsneliai

Vištienos kepsnelių receptas. Formą galima visada pakeisti, įjunkite kūrybiškumą. Vaikams galbūt patiks žuvytės ar kitos sausainių formelės, Valentinui - širdelės, įprastai vakarienei - paprasčiausi 'tep lept' kotletukai. Skonis ir patiekalo esmė nuo to nepasikeis.

Receptas paprastas, nesudėtingas, tikrai skanus. Galbūt ne pats sveikiausias gaminimo būdas - kepimas aliejuje su 'Kelloggs' plutele, bet kartais nusižengti leidžiama.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai

400 g vištienos krūtinėlės, maltos
2 šaukštai Parmezano sūrio, tarkuoto
druskos, pipirų ir dž. raudonėlių pagal skonį
4 šaukštai smulkių avižinių dribsnių, susmulkintų iki miltų
2 a.š. bulvių krakmolo
¼ a.š. kepimo miltelių
1 česnako skiltelė
½ svogūno
60 ml vandens

Apvoliojimui

1 puodelis (250 ml) susmulkintų pusryčių dribsnių (tokių kaip ‚Kelloggs‘)
1 kiaušinis

Kepimui - aliejaus

Gaminimo eiga

* Smulkiai sutarkuokite česnaką ir svogūną, užpilkite vandeniu. Leiskite 5 minutes pastovėti, tuomet nukoškite ir gerai nusunkite.

Asmeninis albumas

* Avižinius dribsnius, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišykite.

* Dubenyje sumaišykite maltą vištieną, sūrį, prieskonius, sausų produktų mišinį, nusunktus svogūnus ir česnaką. Į formeles pridėkite paruoštos vištienos (arba formuokite rankomis), atsargiai išimkite.

* Merkite mėsą į plaktą kiaušinį, apvoliokite smulkintuose dribsniuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus, o vidus iškeps.

Asmeninis albumas

* Iškeptus kepsnelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis