Receptas paprastas, nesudėtingas, tikrai skanus. Galbūt ne pats sveikiausias gaminimo būdas - kepimas aliejuje su 'Kelloggs' plutele, bet kartais nusižengti leidžiama.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
400 g vištienos krūtinėlės, maltos
2 šaukštai Parmezano sūrio, tarkuoto
druskos, pipirų ir dž. raudonėlių pagal skonį
4 šaukštai smulkių avižinių dribsnių, susmulkintų iki miltų
2 a.š. bulvių krakmolo
¼ a.š. kepimo miltelių
1 česnako skiltelė
½ svogūno
60 ml vandens
Apvoliojimui
1 puodelis (250 ml) susmulkintų pusryčių dribsnių (tokių kaip ‚Kelloggs‘)
1 kiaušinis
Kepimui - aliejaus
Gaminimo eiga
* Smulkiai sutarkuokite česnaką ir svogūną, užpilkite vandeniu. Leiskite 5 minutes pastovėti, tuomet nukoškite ir gerai nusunkite.
* Avižinius dribsnius, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišykite.
* Dubenyje sumaišykite maltą vištieną, sūrį, prieskonius, sausų produktų mišinį, nusunktus svogūnus ir česnaką. Į formeles pridėkite paruoštos vištienos (arba formuokite rankomis), atsargiai išimkite.
* Merkite mėsą į plaktą kiaušinį, apvoliokite smulkintuose dribsniuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus, o vidus iškeps.
* Iškeptus kepsnelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.