Sausainiai – puikūs. Man patiko, kad jie didesni, plonesni, daugiasluoksniai, su stora cukraus pluta. Vyras kirto vieną po kito ir prašė dar kepti, o sausainius nekaltai vadino „bandelėmis“ dėl jų dydžio!
Jei norite, galite dėti ir cinamono, tačiau man jo visai nesinorėjo!
Sausainiai skanesni atvėsę.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Kepiau kelis kartus.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
180 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/8 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
100 g šalto sviesto
200 g varškės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Apvoliojimui
1 puodelis cukraus
Gaminimo eiga
* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską išsijokite.
* Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.
* Varškę pertrinkite šakute, įmaišykite vanilę.
* Į trupininę miltų masę įmaišykite varškę. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.
* Tešlą dėkite į dubenį, dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.
* Orkaitę įkaitinkite iki 190C laispnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę skardą.
* Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Tešlą dėkite į cukrų.
* Sausainius tris kartus perlenkite vis padengdami ją cukrumi.
* Sausainius sudėkite ant skardos ir kepkite 20 minučių arba kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Atvėsinkite ant grotelių.