Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“

Trapūs varškės sausainiai su cukrumi.

Sausainiai – puikūs. Man patiko, kad jie didesni, plonesni, daugiasluoksniai, su stora cukraus pluta. Vyras kirto vieną po kito ir prašė dar kepti, o sausainius nekaltai vadino „bandelėmis“ dėl jų dydžio!


Asmeninis albumas


Jei norite, galite dėti ir cinamono, tačiau man jo visai nesinorėjo!

Sausainiai skanesni atvėsę.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Kepiau kelis kartus.


Ingredientai


1 puodelis - 250 ml

180 g miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1/8 šaukštelio sodos

žiupsnelis druskos

100 g šalto sviesto

200 g varškės

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Apvoliojimui

1 puodelis cukraus


Gaminimo eiga


* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską išsijokite.

* Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.

* Varškę pertrinkite šakute, įmaišykite vanilę.


Asmeninis albumas


* Į trupininę miltų masę įmaišykite varškę. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.

* Tešlą dėkite į dubenį, dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.

* Orkaitę įkaitinkite iki 190C laispnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę skardą.

* Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Tešlą dėkite į cukrų.


Asmeninis albumas


* Sausainius tris kartus perlenkite vis padengdami ją cukrumi.

* Sausainius sudėkite ant skardos ir kepkite 20 minučių arba kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.

Atvėsinkite ant grotelių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis