Jautienos troškinys su daržovėmis

(2)

Dalinuosi tikrai puikiu antruoju patiekalu. Kuo jis toks puikus? Galiu vardinti begalę jo privalumų.

Štai jie:

* Jautiena gaunasi minkšta minkšta, todėl šis patiekalas puikiai tinka mažiems vaikams. Nebus vargo dėl mėsos kramtymo.

* Yra daug įvairių vertingų, maistingų daržovių, o jautiena taip pat labai vertinga mėsa.

* Patiekalas gana ekonomiškas, išeina nemažas kiekis troškinio.

* Patiekalas nėra labai brangus. Jei jautiena Jums vis dėlto per brangi, galite naudoti ir kiaulieną.

* Man šis patiekalas puikiai tarnauja 'kaip šaldytuvo valymo' receptas. Dažniausiai visų daržovių turiu šaldytuve arba šaldiklyje. Jei kokių ropių, griežščio neturiu, tikrai ne bėda, įdedu daugiau kitų daržovių.

* Patiekalas labai skanus. Niekada nelieka likučių. Visa šeima labai mėgstame, todėl drąsiai ir dažnai traukiu į mūsų meniu.

Patarimai, pastebėjimai. Šaknines daržoves galite dėti, kokias tik norite ir turite. Jei ropių ar griežščio nenorite, dėti nebūtina, skonis tikrai nenukentės.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Gaminau daugybę kartų, tai mūsų šeimos labai mėgstamas patiekalas.


Ingredientai


1 puodelis - 250 ml


450 g šviežios jautienos, pjaustytos kubeliais

1 svogūnas, smulkiai pjaustytas

2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyti

2 saliero stiebai, smulkinti

1 vidutinė morka, pjaustyta griežinėliais

1 pastarnoko, pjaustyto kubeliais/griežinėliais

1 maža ropė, pjaustyta kubeliais

1/4 didelio griežščio, pjaustyto kubeliais

1 didelė ar kelios mažesnės bulvės, pjaustytos kubeliais

1 puodelis šaldytų žirnelių

1 šaukštelis džiovinto rozmarino

2 šaukšteliai 'Vorčesterio' padažo

3 šaukštai pomidorų pastos

4 puodeliai jautienos sultinio

3 šaukštai miltų

3 šaukštai aliejaus

Sauja šviežių petražolių, kapotų

Druskos ir pipirų pagal skonį


Gaminimo eiga


* Jautieną apibarstykite miltais ir išmaišykite viską šaukštu, kad jautiena gerai jai pasidengtų. Atidėkite į šoną.

* Puode įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Apkepkite jautieną, kol paruduos. Jautieną išimkite, sudėkite į lėkštę.


Asmeninis albumas


* Į tą patį puodą pilkite dar šaukštą aliejaus. Sudėkite visas supjaustytas ir susmulkintas daržoves (išskyrus žirnelius). Paskaninkite druska ir pipirais. Virkite 5-7 minutes.

* Įdėkite pomidorų pastos ir gerai išmaišykite, kad daržovės pasidengtų pasta. Pakepkite 30 sekundžių.


Asmeninis albumas


* Tuomet supilkite 'Vorčesterio' padažą, sultinį, sudėkite jautieną ir rozmariną. Viską virkite ant nedidelės ugnies uždengę dangčiu 1 valandą 30 minučių.

* Tada nuimkite dangtį, sudėkite žirnelius ir dar pavirkite kelias minutes, kol padažas sutirštės, o žirneliai išvirs.


Asmeninis albumas


* Apibarstykite petražolėmis ir tiekite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis