Kiekis – 0,8 kg
Reikės:
2 trynių
1 kiaušinio
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 ml romo (arba brendžio)
3 šaukštų grietinės (30 proc.)
0,5–0,6 kg miltų (ir dar šiek tiek stalui pabarstyti)
200 g varškės (9 proc., grūdeliais)
400 ml aliejaus
1 šaukšto miltelinio cukraus
Gaminame
* Kiaušinį ir trynius išplakite su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu, įmaišykite romą (jis neleis kepiniui prisigerti riebalų), grietinę, galiausiai – miltus.
* Suminkykite tešlą ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Ant pusės tešlos paskleiskite pusę varškės. Ant varške užbertos tešlos užlenkite neapibertąją. Vėl iškočiokite. Ant pusės tešlos užberkite likusią varškę, ant jos užlenkite kitą tešlos dalį. Iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio ir supjaustykite 3 ar 4 cm pločio juostelėmis, šias – rombais. Kiekvieno rombo viduryje padarykite įpjovą ir per ją perkiškite vieną rombo viršūnę.
* Žagarėlius virkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Kai gražiai paruduos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite milteliniu cukrumi.