Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Jums reikės (išeina maždaug 18 vafliukų):

* 100 g gero sviesto
* 3 kiaušinių
* pusės stiklinės cukraus (aš naudoju rudąjį, jis suteikia vafliams malonų karamelinį skonį)
* šiek tiek vanilinio cukraus arba vanilės esencijos (kartais įtarkuoju citrinos žievelės, vafliai įgauna nuostabų aromatą)
* 1 stiklinė miltų (jei kiaušiniai didesni, miltų gali reikėti daugiau)
* papuošimui naudojau kelis šaukštelius nutelos, kuriuos sumaišiau su juodu tirpintu šokoladu.

Asmeninis archyvas

Gaminame

* Kiaušinius išplakame su cukrumi, kartu beriame ir vanilinį cukrų. Dedame miltus, vėl plakame.

* Į vientisą masę supilame ištirpintą sviestą ir vėl maišome iki vientisos masės. Tešla turi lengvai bėgti nuo šaukšto, jei matote, kad per skysta pridėkite miltų.

* Tešlą dėkite tik į labai stipriai įkaitusią vaflinę, iškepusius susukite vos išėmę iš keptuvės. Puoškite šokoladu, arba valgykite su ledais, nors dažniausiai nuo stalo jie dingsta greičiau, nei spėji papuošti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis