Ruošimo laikas – 2 val. 10 min.
6 porcijoms reikės:
500 g vištienos krūtinėlės
500 g jazminų ryžių
500 g morkų
300 g svogūno galvučių
2 česnako galvučių
1 arb. šaukštelio prieskonių plovui
Kaip gaminti:
* Nuplauti ir gabalėliais supjaustyti vištieną. Į gilią keptuvę ar puodą įpilti saulėgrąžų aliejaus, jį pakaitinti. Aliejuje apkepinti supjaustytus svogūnus.
* Vištieną apiberti druska, pipirais ir sudėjus į keptuvę kepti ant karštos ugnies. Tada sumažinti ugnį iki minimumo ir troškinti 30 min.
* Vidutine tarka sutarkuoti morkas ir sudėti ant vištienos vienodu sluoksniu, troškinti 20 min.
* Ryžius perlieti vandeniu. Įberti į ryžius plovo prieskonių, įdėti nelukštentas dvi česnakų galvutes (gerai nuplauti ir nulupti nešvarųjį sluoksnį).
* Ant vištienos lygiu sluoksniu supilti ryžius. Užvirinti vandenį ir juo užpilti ryžius taip, kad jis apsemtų ryžius 5-7 cm.
* Uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti 30 min. Tada nuėmus dangtį kruopščiai permaišyti ryžius.
* Troškinti dar 30 min. Išjungti ugnį, viską permaišyti. Leisti pastovėti 15-20 min.
* Vietoj vištienos galite naudoti bet kokią jums patinkančią mėsą.