2 porcijoms:
2 cukinijų (~500g);
3 kiaušinių;
100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
4 v.š. maltų avižinių miltų;
0,5 a.š. maltos raudosios paprikos;
žiupsnelio šviežių pjaustytų krapų;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite rankomis skystį.
* Į dubenį dėkite cukinijas, išplaktus kiaušinius, šakute šiek tiek "patraiškytus" avinžirnius, avižinius miltus (galite keisti įprastais), raudonąją papriką, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius ant vidutinės ugnies tol, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
P.S. tokie blyneliai super skaniai suvalgomi be jokių papildomų padažų. Bet jei yra poreikis, visuomet galite pasigaminti savo mėgstamą.