Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele

Fantastiški keksiukai - vidus minkštas, purus, o viršus traškus, kvapnus ir labai skanus!

Apie 16 keksiukų


Keksiukams:


150 g minkšto sviesto

120 g cukraus

2 kiaušinių

žiupsnelio druskos

150 g miltu

1 a.š. kepimo miltelių

50 ml pieno

3 dideli obuoliai


Kokosų plutelei:


90 g kokosų drožlių

75 g miltų

60 g rudojo cukraus

50 g minkšto sviesto

1/3 a.š. cinamono


Gaminame


* Keksiukai. Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. Sudeti mažais kubeliais supjaustytus obuolius, sumaišyti su tešla.

* Kokosų plutelė. Suberti į dubenį visus sausus produktus. Sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.

* Į keksiukų formeles dėti tešlos (apie 2/3 formelės), viršų užbarstyti kokosų trupiniais.

Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol keksiukų viršus gražiai paruduoja. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis