Pyragas su obuolių ir riešutų įdaru

Jei pasiilgote naminio pyrago, išbandykite šį, kurio receptą Jums surašė žurnalo „Moteris“ maisto redaktorė Giedrė.

4–6 porcijos

Tešlai reikės:

200 g miltų
žiupsnio druskos
140 g sviesto
25 g cukraus
1 citrinos plonai nutarkuotos žievelės
1 kiaušinio trynio

Įdarui reikės:

50 g maltų migdolų
20 g miltų
0,5 šaukštelio druskos
70 g sviesto (kambario temperatūros)
50 g cukraus
1 kiaušinio
3 raudonų obuolių (nuplautų)
1 šaukšto pieno
1 šaukšto rudojo cukraus
3 šaukštų skaldytų lazdynų riešutų
1 šaukšto miltelinio cukraus

Gaminame

* Tešla. Visus tešlai gaminti nurodytus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir, naudodami peiliukų antgalį, susmulkinkite iki trupinių masės. Šią sukrėskite į dubenį, suminkykite į kamuoliuką ir padėkite 1 val. į šaldytuvą.

* Įdaras. Į virtuvinį kombainą sudėkite miltus, migdolų miltus, druską ir išmaišykite. Tada – sviestą, cukrų ir kiaušinį, viską gerai išplakite iki vientisos masės ir įdėkite į šaldytuvą.
Obuolius perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius. Obuolių puseles supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

* Tešlą ant kepimo popieriaus iškočiokite iki 0,5 cm storio (išeis maždaug 30 cm skersmens apskritimas). Ant jos vidurio paskleiskite įdarą (maždaug 5 cm nuo kraštų turi likti laisvi). Obuolių griežinėlius susmeikite į įdarą, užberkite riešutus. Tešlos kraštus užlenkite vidurio link. Tešlą aptepkite pienu, pabarstykite ruduoju cukrumi.

* Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 25 min. Iškeptą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis