4–6 porcijos
Tešlai reikės:
200 g miltų
žiupsnio druskos
140 g sviesto
25 g cukraus
1 citrinos plonai nutarkuotos žievelės
1 kiaušinio trynio
Įdarui reikės:
50 g maltų migdolų
20 g miltų
0,5 šaukštelio druskos
70 g sviesto (kambario temperatūros)
50 g cukraus
1 kiaušinio
3 raudonų obuolių (nuplautų)
1 šaukšto pieno
1 šaukšto rudojo cukraus
3 šaukštų skaldytų lazdynų riešutų
1 šaukšto miltelinio cukraus
Gaminame
* Tešla. Visus tešlai gaminti nurodytus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir, naudodami peiliukų antgalį, susmulkinkite iki trupinių masės. Šią sukrėskite į dubenį, suminkykite į kamuoliuką ir padėkite 1 val. į šaldytuvą.
* Įdaras. Į virtuvinį kombainą sudėkite miltus, migdolų miltus, druską ir išmaišykite. Tada – sviestą, cukrų ir kiaušinį, viską gerai išplakite iki vientisos masės ir įdėkite į šaldytuvą.
Obuolius perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius. Obuolių puseles supjaustykite plonyčiais griežinėliais.
* Tešlą ant kepimo popieriaus iškočiokite iki 0,5 cm storio (išeis maždaug 30 cm skersmens apskritimas). Ant jos vidurio paskleiskite įdarą (maždaug 5 cm nuo kraštų turi likti laisvi). Obuolių griežinėlius susmeikite į įdarą, užberkite riešutus. Tešlos kraštus užlenkite vidurio link. Tešlą aptepkite pienu, pabarstykite ruduoju cukrumi.
* Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 25 min. Iškeptą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.