Prancūziška svogūnų sriuba

Neužtruksite nė valandos, o šeima Jus girs visą vakarą!

Reikės:


1 kg pjaustytų svogūnų;

60 g sviesto;

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 šaukštelis cukraus;

4 skiltelės plonai pjaustyto česnako;

2 šaukštai miltų;

0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių;

600 ml vandens;

600 ml jautienos sultinio;

200 ml sauso balto vyno;

6-8 riekelės prancūziško batono;

tarkuoto fermentinio sūrio.


Gaminame:


* Ištirpinkite sviestą ir aliejų.

* Supilti svogūnus ir pakepinti. Uždengus dar pakaitinti ~10 min. Kepame, kol suminkštės.

* Tada užbarstome cukrumi ir pamaišome. Paliekame karamelizuotis ~20 min. Nepamirštame pamaišyti. Svogūnai turi būti minkšti.

* Suberiame česnakus ir pamaišome. Keletą minučių pakepame.

* Suberiame miltus ir labai gerai pamaišome.

* Padidiname karštį supilame vyną ir sultinį. Suberiame čiobrelius.

* Pamaišome, uždengiame ir patroškiname dar ~15 - 20 min. Nedidinant kaitros.

* „Padžioviname“ prancūziško batono riekeles. Riekelės turi būti ne apskrudusios, bet visiškai sudžiūvusios – tik taip jos laikysis sriubos paviršiuje ir užberiame sūrio (kol ištirps).

* Riekelės įtriname česnakais.


Shutterstock


* Pilame sriubytę į pačius gražiausius dubenėlius (juk prancūziška sriuba!). Dedame riekeles, beriame parmezano tipo sūrį.

* Pašauname į orkaitę kelioms minutėms, kad išsilydys sūris. (Tinkamiausia grilio funkcija).

* Puošiame pietų stalą nuostabia sriuba su sūrio karūnėlėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis