Reikės:
1 kg pjaustytų svogūnų;
60 g sviesto;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelis cukraus;
4 skiltelės plonai pjaustyto česnako;
2 šaukštai miltų;
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
600 ml vandens;
600 ml jautienos sultinio;
200 ml sauso balto vyno;
6-8 riekelės prancūziško batono;
tarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminame:
* Ištirpinkite sviestą ir aliejų.
* Supilti svogūnus ir pakepinti. Uždengus dar pakaitinti ~10 min. Kepame, kol suminkštės.
* Tada užbarstome cukrumi ir pamaišome. Paliekame karamelizuotis ~20 min. Nepamirštame pamaišyti. Svogūnai turi būti minkšti.
* Suberiame česnakus ir pamaišome. Keletą minučių pakepame.
* Suberiame miltus ir labai gerai pamaišome.
* Padidiname karštį supilame vyną ir sultinį. Suberiame čiobrelius.
* Pamaišome, uždengiame ir patroškiname dar ~15 - 20 min. Nedidinant kaitros.
* „Padžioviname“ prancūziško batono riekeles. Riekelės turi būti ne apskrudusios, bet visiškai sudžiūvusios – tik taip jos laikysis sriubos paviršiuje ir užberiame sūrio (kol ištirps).
* Riekelės įtriname česnakais.
* Pilame sriubytę į pačius gražiausius dubenėlius (juk prancūziška sriuba!). Dedame riekeles, beriame parmezano tipo sūrį.
* Pašauname į orkaitę kelioms minutėms, kad išsilydys sūris. (Tinkamiausia grilio funkcija).
* Puošiame pietų stalą nuostabia sriuba su sūrio karūnėlėmis.