Vištienos kukuliai su cukinija

Troškinti kukuliukai su pievagrybiais – šildantis maistas, kaip tik tokiems vakarams, kai už lango vis labiau vėsta.

3-4 porcijoms reikės:


600 g vištienos faršo;

1 kiaušinio;

1 nedidelės cukinijos (~150 g);

1 raudonosios paprikos;

0,5 a. š. maltos raudonosios paprikos;

1 a. š. džiovinto raudonėlio;

3 v. š. maltų džiūvėsėlių;

druskos, maltų juodųjų pipirų;

100 g šviežių pievagrybių;

~1 l vištienos sultinio;

100 ml grietinėlės.


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminame


* Į dubenį dėkite vištienos faršą, įmuškite kiaušinį, dėkite burokine tarka sutarkuotą cukiniją ir papriką, suberkite maltą papriką, raudonėlį, džiūvėsėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.

* Formuokite norimo dydžio kotletukus, apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejus.

* Pievagrybius perpjaukite į 4 dalis ir apskrudinkite stipriai įkaitintoje sausoje keptuvėje nuolat vartant.

* Apkeptus kotletukus ir pievagrybius dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite ~20 min.

Pabaigoje įpilkite grietinėlę ir jai užvirus, išjunkite ugnį.

* Patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis